Haz

1. Dönem ziyaretine gittiğimiz kardeş okul Gökçedağ İlkokulu öğrencileri Mayıs ayında bizleri ziyarete geldi. İlçemiz Çocuk Kütüphanesini gezdikten sonra Trafik Eğitim parkuruna da uğrayan sevimli minkler ile Su Çıktıda buluştuk. Parkta eğlenen kardeşlerimiz daha sonra abi ve ablaları ile piknik yaptılar.

Güzel geçen günün ardından kendilerini uğurlasak da kardeşliğimiz bir gün değil her daim devam edecek.

Haz

Mustafa korkmaz Anadolu Lisesi olarak bu seneki okul gezimizi eski adı ile ‘Ladik’ olarak bilinen Denizli’ye gerçekleştirdik. 9 yıldır Dursunbey’de bulunup, neredeyse Dursunbeyli olmama rağmen aslen Denizliliyim. Bu sebepten okulumuzda gerçekleşecek olan Denizli gezisinde olmak ve öğrencilerimi kendi memleketimde ağırlamak benim için ayrı bir mutluluktu.  Ev sahibi olarak belirtmeliyim ki deniz olmayan bir şehre böyle bir ismin verilmesinin sebebi, Ladik Ovası’nın eskiden 3’de 1’inin göl ile kaplı olmasından kaynaklanıyor. Yani bir nevi suyu bol manasına geliyor.

Haz

Okulumuz matematik öğretmeni Gülsüm YASAL’ın rehberliğinde proje ödevi kapsamında yapılan etkinliğimizde;

·         Matematik biliminin geçtiği dönemleri gözlemlemek,

·         Öğrencilerimizde bilim ufku açmak,

·         Matematiğe katkısı olan ünlü bilim insanların yaşadıklarına tanıklık etmek amaçlanmıştır.

Sahnede yaklaşık 40 dakika süren gösterimin hazırlık süresi yaklaşık 5 ay sürdü. Bu sürenin ilk dört ayında proje ödevi olarak “matematik” dersini seçen öğrenciler “Antik Çağ Dönemi” , “ Türk-İslam Matematikçileri” ve yakın çağdaki “kadın” ve “erkek” matematikçiler olmak üzere 4 gruba ayrıldılar. Her grup kendi dönemine ait matematikçileri grup çalışması olacak şekilde belirleyip, bu bilim insanlarının yaşamlarını araştırdı. Bu araştırmalarının sunumu sağlanıp, kendilerine en yakın hissettikleri bilim insanı belirlendi. Seçilen bilim insanlarının çalışmalarına da yer verdikleri senaryolar öğrenciler tarafından oluşturuldu. Bu süreç içerisinde öğrencilerin çalışmaları üzerinde gerekli düzenlemeler, karakter ve dönem özelliklerine bağlı kalarak senaryolar oluşturuldu. Bu kapsamda kostümler öğrenciler ve projeye rehber öğretmenimiz tarafından ayarlandı ve tiyatro oyunumuz 12.05.2023 tarihinde okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize sunuldu. Gösterimizde yer alan öğrencilerimiz ve rol dağılımları şu şekilde oluştu:

Kazanan "Tutturamayanlar"

Haz

Okulumuz 2022 yılı itibariyle 19. Mezunlarını verdi.

Haz

09.06.2022 Perşembe günü Şabanlar İlkokulundan gelen misafirlerimizi ağırladık.

May

BİGEP kapsamında 14 Mart Dünya Pi Gününde Sokak hayvanları yararına okulumuzda düzenlenen "Pi konseptli Yemek Yarışması"  elde edilen gelirin bir kısmı ile alınan mamalar ile bugün hayvan dostlarımızı ziyaret ettik.

May

Kendisine bugüne dek verdiği tüm emekleri için meslektaşları ve öğrencileri adına teşekkür ederiz. Hoşça kal Şevket Öğretmenimiz...

May

Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü tarafından okullara dağıtılan  "Karaçam Tohumları" okulumuz öğrenci ve öğretmenleri tarafından okulumuz bahçesine ekildi.  Öğretmenlerimiz ve her sınıfımız için ayrılan alanlara dikilen tohumlar öğrencilerimizim bakım ve sorumluluğunda filizlenecek.

Nis

Çocuklar için eğitici ve öğretici çok sayıda öykü kitapları ile tanınan Yazarlar Defne Ongun Müminoğlu ve Banu Özkan Tozluyurt öncülüğünde başlatılan Birlikte Geleceğiz Destek Projesine Okulumuz Öğrencileri  katkıda bulundu.