T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / DURSUNBEY - Dursunbey Mustafa Korkmaz Anadolu Lisesi

Okulumuz Tarihçesi

  

     Okulumuz, Dursunbey ilçesinin ilk Anadolu Lisesi olarak 2005 yılında açılmıştır. İlk olarak Dursunbey Çok Programlı Lisesi ek binasında eğitime başlanmış, 2013 yılında ise yeni binasına taşınmıştır. 2009 yılından bu yana okulumuz mezunları ülkenin önemli üniversitelerinde eğitim göremeye devam etmektedir. 2023 yılında on beşinci dönem mezunlarını veren okulumuz bugüne kadar 950 öğrenciyi mezun etmiştir. Dursunbey Mustafa Korkmaz Anadolu Lisesi, 4 kat üzerine 21 derslikli, 3 Yönetici Odası, Öğretmenler Odası, Fizik- Ortak (Kimya-Biyoloji) Laboratuarları, BT Laboratuarı, Okul Kütüphanesi, 1 Rehberlik Servisi, Dil sınıfı mevcut olup ayrıca bir Kantinin var olması öğrencilerin ve öğretmenlerin ihtiyaçları doğrultusunda rahat, temiz bir okuldur.

  Dursunbey Mustafa Korkmaz Anadolu Lisesi, nitelikli, özverili, yeniliğe açık, değişimi ve gelişimi bir arada değerlendiren, sevgi ve disiplini, bilgi ve yaptırımı başarıyla birleştiren bir okuldur.

  Dursunbey Mustafa Korkmaz Anadolu Lisesi, temeline insanı alarak uygulamalı eğitimle öğrencileri yarınlara hazırlıyor. Bilginin ve teknolojinin çok hızlı gelişip ilerlemesine ayak uydurmak gerekliliğinin bilincindedir.

Ayrıca bakanlığımızın başlattığı Fatih Projesiyle tüm sınıflarımızda etkileşimli tahta mevcuttur.

  Okumak, bilgi düzeyini ve sözcük dağarcığını artırır. Okuyan insan, düşünme, olayları yorumlama ve sorunlara çözüm getirebilme becerisini kazanır. Bu düşünceden hareketle okul kütüphanesinde, öğrencilerin her gün zihinsel yolculuğa çıkmalarına ortam hazırlanmıştır. Velilerin, öğretmen ve okulla ilgili genel bilgiler öğrenebilmeleri için “http://mkanadolulisesi.meb.k12.tr/” adlı site hizmete sunulmuştur.

  Rehberlik ve psikolojik danışma servislerimiz, öğrencilerimizin kendilerini anlayabilmelerini, sorunlarını çözebilmelerini, gerçekçi kararlar alarak çevreleriyle sağlıklı bir iletişim kurabilmelerini sağlamaktadır.

  Sportif etkinliklerin öğrencilere özgüven kazandırdığı onların bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine katkı sağladığının bilincinde olan Dursunbey Mustafa Korkmaz Anadolu Lisesi, İlçe spor salonundan da etkin bir şekilde faydalanmakta olup, sporun her dalında da etkinlikte bulunmayı kendisine ilke edinmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.10.2019 - Güncelleme: 09.02.2024 14:53 - Görüntülenme: 239
  Beğen | 9  kişi beğendi