eTwinning

Şbt

Bazı atıklar vardır ki, doğadan binlerce yılda bile yok olmazlar. Bu tür atıkların verdiği zarar dünyanın ekolojik dengesinde çok büyük tahrifata sebep olmaktadır. Düşünmeden doğaya atılan çöplerin çevreye ve doğal yaşama, ne derece zarar verdiğinin farkındayız.

Şbt

Covid-19 ile anladım, bazı şeyler olmasa da olur eTwinning projesi kapsamında öğrencilerimiz atasözlerini pandemi dönemine uyarladı. Sokağa çıkma kısıtlamalarının ve salgının devam ettiği şu günlerde biraz gülmeye ihtiyacımız olabilir.

Ara

Pandemi döneminde hayatımızı değiştiren birçok farklı durumla karşılaştık. Zaman zaman ayak uydurmakta zorlansak da bazı şeylerin olmasa da olacağını fark ettik. Hayatta belki de en önemli şeyin sağlık olduğunu anladık.

Nis

Dünya'da nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan hayvanların gün geçtikçe sayıları azalmakta, yok olmaktadır. Bunun başlıca nedeni iklimin ve doğanın olumsuz bir biçimde değişmesidir. Bunun da en büyük sebebi insanların çevreye karşı çok özensiz ve umursamaz davranmasıdır.

Bunun yanında avcılık gibi hayvanları öldürmeye, yok etmeye yönelik faaliyetler de bu duruma sebebiyet vermektedir.

Nis

Doğayı sahiplen, bez çanta kullan!

"Çevreci Okullar; Benim Bi Dünyam" eTwinning projesi ekibi olarak naylon poşetlerin doğaya verdiği zararlar, bez çanta kullanımını arttırmak ve geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla "Artık Materyallerden Alışveriş Torbası/Çantası Yapımı" etkinliğini gerçekleştirdik.

Nis

Çevreci Okullar; Benim Bi Dünyam projesine katılım sağlayan 9 okul 19 öğretmen 89 öğrenci ile eğer ''hiçbir şey yapmazsak gelecekte ne olur?'' diye düşünerek yola çıktık.

Şbt

e-Güvenlik, internette çalışırken dikkat edilmesiyle ilgili hususlardır. eTwinning, katılımcı Avrupa ülkelerindeki okullarda çalışan personele (öğretmenler, okul müdürleri, kütüphaneciler v.b.) iletişim kurmaları, işbirliği yapmaları, projeler geliştirmeleri, paylaşımda bulunmaları; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunun bir parçası olduklarını hissetmeleri ve bu topluluğun bir parçası olmaları için güvenli bir platform sunmaktadır. eTwinning'e kaydolan öğretmenler, Ulusal Destek Servisleri tarafından kontrol edilir ve eTwinning'in tüm özelliklerini kullanabilmek için onaylanırlar.

Ock

Okulumuz Matematik Öğretmeni Begüm AVCIOĞLU ve proje ekibi öğrencileri Elif Ç****N, Emine Ennur Y****Z, Meral Elif G****N, Lavinya Sıla A****Y, Yasemin Ö****N ile birlikte "Math is Love" adlı e-Twinning projemiz başladı.

Projemiz de öğrencilerimizin, matematiği hayatlarının her alanında fark etmelerini ve uygulamalarla okul hayatındaki kazanımlarına ulaşmayı amaçlamaktadır.

Ock

Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Merve AVCU ve proje ekibi öğrencileri ile birlikte "Çevreci Okullar; Benim Bi Dünyam" adlı e-Twinning projemiz başladı.

Projemizde, öğrencilerin çevre bilinci konusunda bilgi sahibi olmalarını, atıkların yeniden kullanımını sağlayarak iklim krizinin önüne geçmeye yardımcı olmak amaçlamaktadır.

Ara

Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Merve AVCU ve proje ekibi öğrencileri ile birlikte "Covid-19 ile Anladım, Bazı Şeyler Olmasa da Olur" adlı e-Twinning projemiz başladı.

Projemizde, pandemi sürecinde hayatımızda meydana gelen değişiklikleri ve bunların bizlere olumlu etkilerini fark etmek hedefimizdir. Öğrencilerimizle birlikte aslında israfın önüne geçebileceğimizi, çevre kirliliğini azaltabileceğimizi, ailemizle daha güzel ve kaliteli zamanlar geçirebileceğimizi, sevdiklerimizin kıymetini bilmeyi gibi hayatımız için önem taşıyan konuları tekrar ele almayı hedefliyoruz.